torsdag, augusti 19, 2010

Små fröknar…

Idag fick jag ett utbrott på fröken Sätterlund. Hon har en förmåga att byta kläder 100 ggr om dagen. Det stora problemet enligt mig är att de kläderna hon tar av sej hamnar på golvet!! Om hon “smyg-byter” så slänger hon in de gamla kläderna på golvet i en av garderoberna.

Idag samlade jag ilsket ihop alla kläder från golvet på garderoben och från golvet i en stooor hög och jag lovar att det var en sjuuuukt stor hög!!! Hotade med sopsäcken om hon inte satte igång att vika kläder… Jag tror faktiskt att hon fick sig en tankeställare – högen var verkligen skrämmande :) Hon frågade om vi verkligen måste vika allt idag…. Det skulle ju ta hela natten ;) Dock försökte hon slippa först, hon var ju såååå trött :D

IMG_4370

Det här är lindrigt mot hur mycket kläder det oftast ligger slängda i rummet…

Hur är era tjejer, ni som har? Byter de också om ofta?

Grabbarna få man ju tvinga på ett klädbyte efter tre dagar :D

kram på er <3

18 kommentarer:

 1. Ha ha, ja precis!
  Vår 4-åring hon smyger också undan dem i garderoben eller under sängen.
  Oftast när hon byter beror det dock på en liten olycka, och det är mindre trevligt att träffa på dem olyckstrosorna i garderoben bland de rena trosorna :)
  För övrigt är hon totalt klädointresserad och måste iböand "hotas" till att ha matchande kläder till tex kalas.
  Annars tycker jag det är ganska charmigt så länge de törs köra med sin egen stil och skita i andra.

  SvaraRadera
 2. Hej!NU ler man minsann när man hör andra berätta om sina tjejer. När dottern var liten log man INTE speciellt när de rena kläderna blandades med de smutsiga.
  Det håller i sig JAG LOVAR tills att de flyttar hemifrån!!
  Men självklart får man försöka begränsa och som du gör att hon får själv ta hand om röran!
  Dessa småa prinsessor...lycka till och njut av den här tiden ..fortare än man anar är det tomt på golven! KRAM Eva

  SvaraRadera
 3. hej!

  Min dotter är 3 år, snart 4 o hon byter oxå kläder, dock inte så många ggr men det kommer säkert!!!!!!
  Hon är jätteavis på din dotters rum, hon blev helt tokig när hon fick se det!!!!
  Ha det bra!!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Första gången jag lämnar ett litet fotspår,din blogg är beroendeframkallande ;)
  Nu till saken :) Jag har en son som ska fylla 6,han byter kläder flera gånger om dan och har gjort det länge...jag har "hotat" med att sätta hänglås på garderoben ;) blir så sjukt mycket tvätt eftersom han aldrig skulle ta på sig en tröja som han haft en kvart dagen innan...ja,dessa barn:)

  Kram Monica

  SvaraRadera
 5. Hejsan! Min 8 åriga dotter byter också kläder ofta! Hon slänger dock oftast det hon tar av sig i tvättkorgen, även om det knappt är använt i en timme. Ganska irriterande med tanke på all onödig tvätt. Vi får se hur det ser ut i tonåren, detta är nog bara en försmak på vad som komma skall!
  Ha en bra dag! Kram Vera

  SvaraRadera
 6. Tjejer :) jag tror alla tjejer gör så.....jag samlade ihop alla slängda kläder i en hög, gömde dom i en annan garderob och portionerade ut dom tills "modell-tiden" var över .... hon fattade rask att det saknades kläder och efter överrenskommelse fick hon "tillbaka" högen. Denna procedur upprepades ett par ggr ...
  Men idag (väldigt många år senare)ligger det inga kläder på golvet :)

  SvaraRadera
 7. Jotack, här har vi en treåring som byter kläder i ett. Och som har mycket bestämda åsikter om vad hon ska på sig. Minns att storebror var likadan i den ålder. Han kanske inte bytte kläder lika ofta, men han hade också ganska bestämd åsikt om vad han skulle ha på sig och jag fick absolut inte välja. Nu är han åtta och har fortfarande bestämd åsikt om vilka kläder han gillar, men det är helt ok om jag väljer ut nåt.

  Men jag tänker som Eva ovan. Det går över. Det tar säkert MÅNGA år, men det går över.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Våran tjej på 2,5 har inte kommit på det där med att byta kläder än, men så småningom får vi väl det "bekymret" också :) Är mer irri på gubben min som har ett par jeans i soffan, ett par mjukisar på barstolen, ett par rena sockar på köksön, ett par smutsiga sockar på toagolvet,( + 5 halvtomma snusdosor utspritt och 3 kepsar, ett halvtidsjobb att gå och plocka hela tiden!) ...Jag brukar lägga tillbaka allt i hans garderob :)

  SvaraRadera
 9. Gud vad jag känner igen det där.. I min dotters rum ser man inte golvet för det mesta.. Vika kläder har hon inte en aning om hur man gör, kommer det nån gång in i garderoben så knölar man in det så det ser ut som ett dragspel när hon skall ha det.. Jag kan bli galen på henne men vad hjälper det *suck* Tur för henne att hon har rummet längst bort, längst in på övervåningen.. Fast Patricks flickors rum börjar se likadana ut :-S Men jag vet att jag var nästan lika slarvig och jag har ju bättrat mig, så det finns hopp ;-)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 10. Kan ju tillägga att min dotter är 16 så det håller ju på ett tag ;-)

  Kram igen :-)

  SvaraRadera
 11. haha, de är precis så!!! Jag har också 2 pojkar och en tjej.. =) -Alma

  SvaraRadera
 12. Det skulle lika gärna kunnat vara jag som skrev det dära inlägget.
  Jag är sååå fruktansvärt trött på min dotter som oxå byter kläder stup i kvarten och bara lägger det på golvet i rummet eller på golvet i garderoben.
  Då är min dotter ändå 8 år. Jag tror nog, när jag läser dem andras kommentarer, att vi får nog fortsätta vårt tjatande i många år till, tyvärr. Men jag hoppas att det här hemma kan bli bättring i alla fall.

  Sonen är det inga problem med, han är nog som dina killar. Man får säga till honom oxå att
  : hallå, nu är det dags att byta kläder.
  Inne på hans rum är det alltid i ordning oxå.

  ha det gott och en himlans trevlig helg
  kram kram

  SvaraRadera
 13. De hade nog bytat sjutton gånger. Men de är bannlysta i deras kläkammare. Får inte lov att gå in där utan min uppsikt... Låter hemskt. Men jag är ingen tvättmaskin... Jag har inte hotat med något eller så, bara sagt att de inte får gå in där!

  Kraaaaaaaaaaaam!

  SvaraRadera
 14. Hej! Jag har en dotter som snart är 4år & hon har börjat byta kläder någon gång sådär & då hamnar de på golvet eller någon ananstans i hennes rum. HOn protesterar högt om jag kommer med kläder hon inte vill ha. Ibland går hon med på att ha dem ändå & ibland vägrar hon. Antar att det blir "värre" ju äldre det blir....;)
  KAn ju faktiskt hända att jag byter kläder någon gång per dag med...& jag är 30 (fast jag slänger inte klädena på golvet)! ;)

  /Klara

  SvaraRadera
 15. Har en snart 8-årig dotter och hon har olika dagar. Ibland byts det kläder flera gånger och ibland får man säga till henne att byta. Problemet med henne är dock att kläderna hon tar av sig hamnar där hon står just då, d v s överallt i huset nästan. Jag har sagt åt henne att åtminstone lägga det i tvättkorgen, men det funkar inte jämt!:)
  Sonen byter ofta också, men lägger kläderna i tvättkorgen. För hans del duger inte vilka märken som helst längre.
  Måste bara säga också att jag gillar din blogg mycket!:)
  Kram

  SvaraRadera
 16. Jag känner igen mig så väl i det du skriver. Min snart treåriga tjej älskar att byta kläder och är en mästare på att dra fram grejer. Hon tömmer alla korgar och lådor jag fixat som förvaring på nolltid. Nu börjar även hon förstå när jag säger till henne att plocka upp, som tur är. Min sexåring är däremot lite mer lugn på klädfronten, men i stället är det en massa pyssel som åker fram och lämnas kvar... Ha en trevlig helg! Kram Anna

  SvaraRadera
 17. Precis som hemma hos oss...=D Men här är det en 6-årig pojke som anser att man måste byta kläder hela tiden, och dom gamla, ja dom slänger man på golvet såklart... Du är nog inte ensam om problemet men visst är det tröttsamt...;)

  SvaraRadera
 18. Japp jag har 4 st tjejer hemma mellan 7-12 och jag kan säga att jag blir HELT TOKIG på dessa klädbyten, känns som om jag tvättar rena kläder hela tiden... Spelar ingen roll om man hotar med den stora säcken eller svältande barn i somalia så efter ett par veckor igen så hittar man kläderna intryckta under sängen eller någon annanstans - men å andra sidan var man likadan själv ;)

  kramen

  SvaraRadera

Jag vill gärna höra din åsikt - kommentarer mottages tacksamt ♥
Kram fröken Sätterlund