tisdag, augusti 23, 2011

Ansiktslyftning av tvättstugan.

Då var det dags för tvättstugan att få ett litet lyft. Den såg hemsk ut!!

Det är blått kakel i tvättstugan och det är det fortfarande. Vi har planer att måla det men det tar vi efter Spanien-trippen nångång :) Golvet skall också åtgärdas så småningom men har lagt på en matta nu så man ser inte så mycket av det just nu ;) Det är ok färg på det iaf..

FÖRE:

En gräslig bänk till höger som var otymplig och otäck. Det stod ett gammalt as till tvättmaskin inne i hörnet – som bara tog plats.

IMG_5448IMG_5450

EFTER:

Använde de två köksskåp som Alva hade på sitt rum i förra huset, sen köpte jag två Faktum köksskåp till igår. Bänkskivorna var kvar sedan i gjorde köket, så kompletterade jag med en ny ho från Ikea. 305:- för den inkl.vattenlås :) Det ska upp en dörr under diskbänken men den måste specialgöras av herr S. Nya tvättkorgar – Antonius från Ikea MED hjul, för att underlätta när man ska tvätta :)

IMG_5461IMG_5456

Tvättlinorna skall ner och dras om. Köpte lite mer förvaring, den övre delen med de vita lådorna är ny. Tänkte att träningsgrejer kunde förvaras där när de inte används, tex fotbollsskor, skydd osv. Då kanske jag slipper ha dem drällandes i hallen…

En rensning av trådbackarna på nedre delen skulle nog behövas Blinkar

IMG_5459

Mattan Hampen från Ikea fick bidra som golvtäckare! Den använde jag i studion tidigare :)

SLUTSATS:

En mycket mer praktisk och trevlig tvättstuga med ganska små medel. Precis som jag vill ha det! 

Jag hoppas det kan inspirera andra att man inte behöver slänga ut massor med pengar för att kunna göra om lite. Lovar återkomma i ärenedet när det blir målningsdags därinne!

Kram Therese

6 kommentarer:

 1. Vilken skillnad det blev. En tvättstuga, funktionell sådan, är verkligen guld värt.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Vilken skillnad!
  /Jenny

  SvaraRadera
 3. vad bra det blev! vilken skillnad! När det gäller tvättlinorna vill jag tipsa om sånna fästen som man kan dra åt och stålvajer. Det har vi satt upp i våran tvättstuga och det är perfekt eftersom man slipper slappa tvättlinor. Börjar de slakna lite är det bara att spänna dem lite till genom att vrida på fästena :)

  SvaraRadera
 4. Blev ju kanonbra.. Jag håller på att fundera ut hur det skulle kunna bli i vår sk tvättstuga.. Vi har ett genomgångsrum där vi har tvättmaskinen och där måste man gå igenom med veden tex.. Så jobbigt, går inte att hålla rent och vi har ingen annanstans att göra av tvättstugan heller :( Men kanske kan komma på ngt så det åtminstonde ser snyggare ut =)

  Ha nu en fin fortsatt tisdag..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. Vilken skillnad, blev så mycket bättre.
  Mer ordning och reda och stilrent.

  Skulle oxå vilja göra om i vår tvättstuga, mest möblera om men hur lätt är det med tvättmaskin, torkskåp, vatten ho och massa annat som lär sitta där de sitter...

  Ni gör så himla fint och vilken ork ni har!

  Kram Mia

  SvaraRadera

Jag vill gärna höra din åsikt - kommentarer mottages tacksamt ♥
Kram fröken Sätterlund