måndag, februari 20, 2012

Målartips!

Idag har målningen av dörrar fortsatt. Har även målat väggen i mitten av trapporna. Där var det tapetserat med vit tapet tidigare men herreJÖSSES så skitig den blev hela tiden…. Små lortiga barnfingrar… ;) Både Alva och Jesper erkände direkt att de brukar dra händerna längs väggen när de går upp och ner i trappen. :)

IMG_9408[6]

Målade med en blank färg så det ska vara lätt att hålla rent. Medan jag stod och gjorde rent händerna från färg slog det mej att jag skulle passa på att ge er ett kanonbra tips. Om man målar med en “olje”baserad färg, dvs en färg som man späder med lacknafta, så går ju inte färgen att tvätta av från händerna med vatten. Det är många som använder lacknafta eller nåt annat starkt för att göra rent dem med MEN mitt tips är då att istället använda vanlig matolja!!

15a3a7032f

Funkar hur bra som helst och händerna mår prima efteråt Ler

Vill man underlätta ytterligare för sej så smörjer man in händerna med lite olja innan man börjar, då är det i stort sett bara att torka av händerna sen när man är klar!

Hoppas tipset kommer till användning Ler

KRAM Therese

10 kommentarer:

 1. Kanonbra miljövänligt tips! Gillas!!

  SvaraRadera
 2. Ahhhh, vilket bra tips!!!!! Kram Petra Godisfrun

  SvaraRadera
 3. Hej !

  Tack för tipset! Superbra. Jag har följt din blogg ända sen ni flyttade in i Funkis 28. Jag ville bara säja att jag kikar in flera gånger per dag och blir lika inspirerad varje gång. Älskar dina idéer och allt du gör. Han fångat upp lite hemma hos mig själv. Det var trist att läsa att ni nu letar annat boende. Vet själv vad jobbigt det är, gick igenom en superjobbig skilsmässa för 4 år sen. Jag hoppas verkligen att vi får följa dig sen i ditt nya boende. Skickar en stor cyber-kram // Susanne

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset!! Egentligen hatar jag att måla med oljebaserad färg. Det är så omständigt med rengöring av penslar och händer och så luktar det så in i bomben! Nu blir det i alla fall ett problem mindre...=)

  SvaraRadera
 5. Det ska jag verkligen lägga på minnet! Tack för tips!

  SvaraRadera
 6. Miljövänliga och bra tips gillas!

  SvaraRadera
 7. Tips är alltid välkommet så detta skall jag absolut testa näst jag får för mig att ta tag i penseln..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 8. Det tipset sparar vi i hårddisken!

  SvaraRadera
 9. Vad snyggt det blev i trappan. =)

  SvaraRadera

Jag vill gärna höra din åsikt - kommentarer mottages tacksamt ♥
Kram fröken Sätterlund