söndag, april 08, 2012

Att välja glädje.

Jag har under påsken läst en grymt bra bok. Säkert flera av er som redan har läst den då den utgavs redan 2001 första gången.

Den heter “att välja Glädje” och är skriven av Kaj Pollak.

Den har verkligen hjälpt mej. Jag har ofta gjort mig själv till offer, att det är synd om mig. Världen är orättvis, jag mår dåligt pga han, hon eller det. Jag har valt olycka.

Men har insett efter att ha läst boken att det är faktiskt jag som skapar mina tankar. Mina möjligheter att känna glädje och lycka är ett val som jag kan påverka. Det är mina tankar om det som händer mig som bestämmer mina känslor.

Hur mitt liv ter sej är ett resultat av mina tankar. Jag kan inte ändra världen. Vad jag kan ändra är mitt sätt att se på världen.

Ingen kan såra mig utan mitt medgivande. Ingen annan människa kan göra mig irriterad. Hemligheten är att det är jag som väljer att göra mig irriterad. Jag har ensam ansvar för hur jag väljer att tolka det jag ser…

Varje gång jag lyckas välja lycka gör jag något stort, och påverkar därigenom världen omkring mig. Varje gång jag inte lyckas – döm inte för hårt. Lycka är ett val – det är inte ett borde eller måste.

Lycka är en möjlighet!

Varje människas ansvar är att agera kärleksfullt mot sig själv.

Varje gång jag känner mig sårad, störd, irriterad eller förbannad har jag något att lära, Välj att se den andres “attack” som ett uttryck för att han är störd och ur balans. Ser du den sanningen blir du inte sårad.

Jag väljer lycka och glädje <3

Har mått riktigt bra idag. En obeskrivlig känsla. Jag tänker hålla kvar den känslan :)

KRAMAR Therese

8 kommentarer:

 1. Vad härligt! Heja dig! Den boken ska jag kika efter! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Härlig känsla....Må gott!!! Var precis o hämtade den boken och några fler i huset häromdagen, nu blev jag ännu mera sugen på att krypa ner i sängen och läsa den =)

  SvaraRadera
 3. Jaa åh härlig känsla! Jag håller med dej, den är bra! Själv har jag den och sen Kärlekens energi av Ingalill Roos bredvid sängen som följeslagare och läser och påminner mej då och då jag behöver det. Kram J <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johanna, jag köpte båda av Ingalill Roos också :)
   <3 dej! Kram

   Radera
 4. Jag läste nyligen en bok som hette : varför mår vi så dåligt när vi hat det så bra!
  Den har hjälpt mig med min nedstämdhet! Kommer inte ihåg säkert vad förfttaren hette men typ Nisse Somonsson kan det ha varit!
  Kramen

  SvaraRadera
 5. Låter som spännande litteratur, ska kolla efter boken tror jag! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 6. Men oj vilken bra bok detta verkar vara. Du har kommit långt i din personliga utveckling. Det står helt klart.Jättebra!

  Ha en fin tisdag

  SvaraRadera
 7. blev inspirerad och beställde ett gäng böcker :-) kramar från Lindi

  SvaraRadera

Jag vill gärna höra din åsikt - kommentarer mottages tacksamt ♥
Kram fröken Sätterlund