söndag, februari 28, 2010

Köksplanerare

Det ritas och funderas. Det funderas och ritas… Har testat både Ikea, Epoq och Marbodals köksplanerare. Det är inte ett enkelt val! Vi vill ha vita luckor, vit bänkskiva, svart golv och svarta vitvaror.  Troligtvis blir det en Fibo-Trespo kitchen board istället för kakel.

image

Troligtvis blir det INTE högblanka luckor. Jag ryser när jag tänker på alla fettfläckar efter små och stora fingrar…

image

Så här ser ritningen ut just nu. I hörnet bredvid kyl/frys kommer vi bygga ett stort skafferi :)

image

kökkök2

Så här ser det ut idag :) 

Har du några bra kökstips? Något som du inte skulle vilja vara utan? Bra/dåliga saker att tänka på…

Ha det gott!

KRAM

19 kommentarer:

 1. Oh vad kul att ha ett helt nytt projekt att ta tag i! Man kan ju inte göra om hemma så ofta så ett nytt hus med nya rum att ta hand om måste vara en fröjd. Era tankar om köket verkar bra och det blir nog mkt snyggt. Hmmar lite när du skriver vita bänkskivor, är det praktiskt? :)
  Har gjort resan från ljusa (nästan vita) till nuvarande i valnöt. Att skippa högblankt tror jag du gör rätt i, har man inte städfirma som torkar dem dagligen så skapar de nog mest ångest. Lyckat till, ska bli så kul att följa er renovering/ maria

  SvaraRadera
 2. Hej Therese,

  Vi köpte kök från Noblessa till vårat hus och det är smidigt för alla skåp kommer ihopmonterade och man sätter upp skåp för skåp på en skena sen sätter man på luckorna. Jag har valt högblanka vita luckor och är supernöjd, hur lätt som helst att hålla rent och man ser inte fingeravtryck som du beskriver. Du får gärna komma och kolla om du vill.

  Mvh Cissi & Magnus (Familjen BUS)

  SvaraRadera
 3. Ett rejält skafferi tänker jag på att man inte kan vara utan, helst ett sådant man går in i.. Men det verkar du ju ha tänkt på :-)
  När vi skall göra om i vårt kök så är det prio på just ett rejält skafferi och ugn i arbetshöjd och att den inte ligger för långt från diskbänken..

  Kram mia

  SvaraRadera
 4. Ser bra ut! Som någon tidigare skrivit hajade jag till lite på vita bänkskivor - jag vet hur lätt kaffefläckar stannar i allt vitt t ex, men förmodligen finns det något bra material där detta inte händer. Hos oss ser jag det högblanka som något positivt, den gången det är en fläck är den både lätt att se och torka bort :-) Kram och vidare lycka till i planerandet!

  SvaraRadera
 5. Mitt tips är att komma ihåg många eluttag vid bänkarna. Nu kanske jag är lite arbetsskadad men alla apparater måste ju få plats :-)

  SvaraRadera
 6. Hade jag gjort om mitt kök idag hade jag INTE valt parkett i köksdelen :) jag hade valt helt släta luckor OCH jag hade byggt upp diskmaskinen så den kommer upp en bit från golvet :)
  Jag hade ALDRIG offrat min ganska långa diskbänk...

  SvaraRadera
 7. oooh! Va kul o få designa sitt kök. Jag hoppas vårt blir utslitet snabbt, för jag vill oxå ha vitt! Och stort skafferi hade jag inte bangat för heller. Tänk o bara kunna bunkra upp hur mycket som helst. Nice!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam!

  SvaraRadera
 8. Åg vad roligt att få skapa ett kök helt från grunden! När vi flyttade in i vårt radhus förra året fanns där ett helt nybyggt kök. Vi gillar allt men skulle jag göra nytt nu skulle jag ändå ändr lite. Vi har stavmosaik ovanför diskv'nken. Jättensygg men nackdelen är att det är svårt att föästa upp något med tex sugproppar eftersom det är fogar överallt. Dessutom många fogar att bli fläckar på..samt att det lätt ser plåttrigt ut om du vill ha nåt där. Sen skulle jag absolut inte lägga ett oljat trgolv. Lackat fungerar bra, det hade vi i lägenheten innan, men oljat är totalt VÄRDELÖST i ett kök. Tål ingenting, allt måste torkas upp direkt för att det inte ska bli fult. Våra högblanka vita luckor är jag dock toknöjd med! tyker som nån annan redan sagt, om det blir några fläckar är de jättelätta att torka av. Tycker inte alls det blir fingeravtryck, när det nån gång blir det är det för att det börjat samlas fett på luckorna. När de är avtorkat så fastnar nästan ingenting, suveränt! Sen blir det så ljust och fräscht, känns som om de reflekterar ljus mycket bättre. Annars, många eluttag, lång arbetsbänk, upphöjd ugn och diskmaskin..... Glömde ju, våra rostfria vitvaror håller jag dock på att bli galen på! Där kan man snacka fingeravtryck på kyl och frys!! Och där är de deuutom hopplöst svåra att få bort på ett enkelt sätt! Kram och lycka till!! //Ellinor

  SvaraRadera
 9. Åh vad skoj att rita sitt eget kök, det gjorde ju vi för ett år sen:-) Ska bli så skoj att se när allt blir klart sen vännen!:-)

  Kramen Sofia

  SvaraRadera
 10. Så kul det ska bli att följa! Ser riktigt najs ut. Du som över lag gillar svart och vitt :-) Men högblanka luckor is the shit, i vitt iallafall, vi har aldrig haft problem med fettfläckar iallafall. Jag kommer också köpa en vit bänkskiva senare, i högblankt, med rostfri kortsida för att få in den industriella känslan. Kan knappöt bärga mig!! Ska bli så kul att se hur detta blir, kommer utan tvekan bli hur bra som helst.

  Själv tillhör jag dem som aldrig mer kommer lägga in ett svart/mörkt golv igen. Speciellt inte i köket :-) Men alla är vi ju olika!

  Kraaaaaaam sofie

  SvaraRadera
 11. Kök är en hel vetenskap!

  Mitt tips
  Många lådor!!!!!

  Så bekvämt att förvara i, lätt att se och fylla på!!!

  Lycka till

  Maliin

  SvaraRadera
 12. Kul med kök, men svårt! tror att det vita blir jättebra och precis som du säger blir det nog bättre utan högblanka luckor! Släta vita blir jättefint!
  Lycka till, kram

  SvaraRadera
 13. Vi har planer på att öppna upp väggen mot lilla delen i vardagsrumsvinkeln, så att vi får större kök+ öppet en bit in mot resten av v-rum.

  Vi har tänkt att ha vita släta luckor (typ applåd på IKEA)svart bänkskiva och svart golv. Kakel har vi inte funderat på helt än. Men fibo-tresbo verkar vara ett bra alternativ tycker jag. Vi har även funderat på att sätta fibo-tresbo i badrummet, men vet inte riktigt om vi vågar.

  Såg att IKEA hade vit högglans bänkskiva, den var satt tillsammans med ett högblankt kök och jag ÄLSKADE planlösningen dem gjort. Hade NÄSTAN funkat hos oss. Men det blev en ganska dyr variant. Bänkskivan var verkligen fin.

  Lycka till med planeringen.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Hejhej

  Jag skulle oxå fundera en gång extra på det där med bänkskivan. Vi gjorde om vårt kök här i höstas å valde svarta bänkskivor och så här i efterhand ångrar jag mej att vi inte valde Ek eller nått annat trä som man kan slipa när eller om det blir repigt.. För repor blir det tyvärr.. vår första kom dagen efter allt var klart, inte så skoj med andra ord. mvh marit

  SvaraRadera
 15. Låter som att dte kommer bli supersnyggt! Vi har högblanka vita luckor och jag måste säga att det syns mindre på dem än på ickeblanka...däremot högblankt svart syns ALLT på...

  Spännande att få följa projektet
  kram

  SvaraRadera
 16. Hej Eva här ..jag tycker det ser trångt ut med ett skafferi i hörnan..rörigt..jag har högblanka luckor o de funkar perfekt inga feta fläkar....ett tips ta kontakt med kivik kök de har bra tips.

  Jag skulle ha skafferiet mera fritt.då man använder det så mycket ..i hörnan ha det man ej använder så ofta...

  Lycka till....

  SvaraRadera
 17. Hej Husköparn!
  En kompis till mig med erfarenhet av både matta/vanliga och högblanka luckor tycker det är betydligt enklare att hålla de blanka luckorna rena och snygga!

  Vi har precis renoverat vårt kök och underlimmad diskho är ju att rekommendera om ni inte skall ha hel diskbänk förstås. Vi har svartbrun bänk och där syns minsta smula så vitt tycker jag låter bra! Det ville jag ha men fick inte igenom det!
  Helintegrerad diskmaskin är oxå snyggt! Och diskmaskinavstängning på kranen... det krävde vår rörmokare, han ville inte montera IKEAs blandare, men han hade själv ett IKEA-kök...
  Vi är supernöjda med vårt IKEA-kök men diskhon är i tunnaste laget! Rekommenderas ej!
  Vi valde lådor istället för underskåp vilket vi VERKLIGEN inte ångrar!
  Det skall bli så roligt att följa er renoveringsresa! Lycka till!
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 18. Vi har högblanka vita luckor och det fungerar utmärkt. Svarta har jag ingen aning om men kan tänka mig att det syns bättre.
  En fundering som jag fick när jag såg er uppställning. När man öppnar ugnsluckan och tar ut maten så är det lätt att det stänker tex fett. Tänk på det när ni väljer material på erat skafferi. G

  SvaraRadera
 19. Upps - jag förstår att du vill byta köket ...
  Men visst är det härligt att få planera köket. Det viktigaste ,tycker jag, är att planera in riktig stora arbetsytor.
  Just nu har vi i huset som vi flyttade in i lite dåligt om just detta. Men det ska åtgärdas snart!
  Lycka till med renoveringen och med planeringen först och främst!
  Hälsningar / Evelyn

  SvaraRadera

Jag vill gärna höra din åsikt - kommentarer mottages tacksamt ♥
Kram fröken Sätterlund